Celest meer dan 20 kg afgevallen

Vorig jaar september startte Celest met een traject Personal Training. Doel was afvallen en fitter worden. Door middel van krachttraining en een voedingsschema is het haar gelukt meer dan 20 kg af te vallen!

Gisteren zijn we begonnen met hardlopen.

Zo ongelofelijk trots op deze vrouw!

Celest;

“Na een stressvolle periode had ik totaal geen energie meer. Het was zó erg, dat ik mij wel eens afvroeg of ik soms een ernstige ziekte had, of misschien een burn out of iets dergelijks. Was dit gevoel soms normaal bij het ouder worden? Maar ja, zo ‘oud’ is 40 toch niet?

Langzaam begon ik me te realiseren dat dit gebrek aan energie simpelweg veroorzaakt werd door de ongezonde leefstijl die ik ontwikkeld had tijdens de nare en drukke periode, en in de jaren daarvoor. Ik maakte lange dagen, zat veel in de auto. Ik kwam laat thuis, pakte dan wat chips en deed een pizza in de oven of haalde ergens een afhaalmaaltijd. Vaak nam ik er ook een paar wijntjes bij, dan kon ik immers nog een beetje ontspannen. Gezond koken? Daar had ik echt geen tijd voor.
Sporten? Dat was iets uit een vorig leven. De combinatie van verkeerde voeding, veel stress en totaal geen beweging had inmiddels geleid tot een fors overgewicht en vele bijhorende klachten. Om nog te zwijgen over wat voor gevolgen dit inmiddels had voor mijn eigenwaarde, mijn sociaal leven, het ondernemen van activiteiten, het ontplooien van mezelf op ander gebied…enzovoorts.

Tja, een groot probleem. Ik moest hier wel ‘iets’ aan gaan doen! Ik nam een abonnement bij een grote sportschool en ging (af en toe) fitnessen op allerlei apparaten. Ook lette ik (af en toe) op de calorieën. Een jaartje later was ik echter nog helemaal niks afgevallen, maar zelfs nog méér aangekomen. Ik kwam tot de conclusie dat ik het veel intensiever aan moest pakken wilde ik deze cirkel werkelijk gaan doorbreken. Afvallen en fit worden werden mijn prioriteit nummer 1. Ik reorganiseerde mijn werk: geen autoritten meer en minder uren. Ook zocht ik er hulp
bij; ik was me gaan realiseren dat dit inmiddels een (letterlijk!) te groot probleem was geworden om geheel in mijn uppie op te lossen. Zo kwam ik bij Lisette Steinmetz Personal Training terecht.

En nu….nu lukte het wel, en goed ook! De knop is helemaal om! Natuurlijk waren de eerste keren behoorlijk zwaar en natuurlijk moest ik flink wennen aan het trainen, het dieet en het bijhouden van alles wat je eet. Maar door er een tijd lang zo intensief mee bezig te zijn, en
begeleid te worden, kan ik nu veel makkelijker betere keuzes maken. Uiteraard blijft het weleens lastig bij allerlei gelegenheden en gebeurtenissen om heel strict te zijn met eten. Mijn stofwisseling is inmiddels echter dusdanig verbeterd en versneld, dat ik af en toe ook
wel kan zondigen zonder grote gevolgen. Het is sowieso nu veel makkelijker om de balans weer te vinden. Mijn eetpatroon en eet’gedrag’ is totaal veranderd.

Wat betreft bewegen en sporten is er binnen 4 maanden ook ongelooflijk veel veranderd. Dagelijks bewegen en actief zijn is voor mij niet alleen normaal geworden, het is ook steeds meer noodzaak. Wanneer ik een paar dagen niet beweeg voel ik me niet meer ok; ik wordt dan erg lusteloos en ik ‘mis’ iets. Naast de training bij Lisette pakte ik zelf het wandelen weer op, en inmiddels loop ik enkele keren per week 5 tot 10 km op een aardig tempo. Cardio of HIIT training doe ik ook regelmatig zelf. Twee keer per week heb ik Personal Training wat altijd een workout is voor het hele lichaam.

Lisette weet er echt héél veel vanaf, zeer professioneel, en daarbij is geen enkele training is hetzelfde. Ik heb heel veel geleerd over de juiste vorm van de oefeningen, en kan inmiddels effectief trainen, ook zonder sportschool in de buurt. Ik merk dat ik veel meer kan dan ik eerst dacht. Mentaal voel ik me ook veel beter; sterker en fitter. En gelukkig heb ik mijn energie grotendeels terug!

Ja, aan Personal Training hangt een prijskaartje. Maar ik vond het hebben van obesitas en het vooruitzicht om daaraan gerelateerde ziekten op te lopen een nog veel hogere prijs. Ook de bij overgewicht horende kwaaltjes en beperkingen….ik accepteerde het gewoon niet langer. Nu
terugkijkend weet ik ook zeker dat jarenlang ‘aanmodderen’ bij een sportschool op apparaten en af en toe een of ander frustrerend dieet volgen, voor mij niets meer had opgeleverd, waardoor mijn overgewicht hoogstwaarschijnlijk alleen maar had toegenomen.

Nu heb ik in vrij korte tijd geleerd hoe ik effectief kan bewegen en heb ik controle omtrent mijn eetgedrag. Ik wilde, ondanks dat mijn eerdere zelfstandige poging bij de sportschool niet was gelukt, dit proces toch graag zelf doen. Ik bedoel dat ik geen operaties zoals maagballon/bypass
etc wilde; ik wilde juist ook weer echt fit worden, mijn lichaam en spieren voelen en vet verbranden, zweten. Hier had ik me op ingesteld en ik wilde er ook graag voor gaan. Ik wist alleen niet hoe.

Inmiddels is het 4 maanden later en ben ik 17 kilo lichter. Ik ging van maat 54 naar maat 44, hetgeen betekende dat ik geen enkel kledingstuk uit mijn kast meer paste. Maar dit soort ‘problemen’ vind ik natuurlijk helemaal niet erg 😉 Ik ben nu halverwege mijn einddoel. En ik heb er vertrouwen in dat ik dit doel ook haal. Van alles lijkt weer mogelijk!

Lisette, super bedankt!!! “