Manfred in 3 maanden sterker, fitter en sneller!

Personal Training – Sterker-Fitter-Sneller

In Januari ben ik (man 50 jaar) begonnen met een traject om sterker, fitter en sneller te worden.

Omdat ik jarenlang weinig lichamelijke activiteiten heb gedaan en daar een eind aan wil maken heb ik contact gezocht met Lisette Steinmetz.

Ik ken Lisette van lessen waar ik haar als gedreven en kundig instructeur bezig zag en door haar wilde ik getraind worden.

Na een persoonlijk gesprek waar we mijn wensen besproken hebben zijn we er beide 100% voor gegaan om fitter, sterker en sneller te worden.

Om naast dit doel ook te werken aan het in evenwicht brengen van mijn lichaamsgewicht met mijn lengte ben ik mijn eetgewoontes bij te houden in een app. Met een persoonlijk plan en de inzichten die ik kreeg heb ik een gezonder eetpatroon ontwikkeld. Een mooie bonus dus.

Na een weging en meting zijn we begonnen met oefeningen die als krachttraining kunnen worden gezien en cardio-oefeningen. Omdat het belangrijk is om deze oefeningen op een goede manier uit te voeren zijn we veel bezig met mijn houding tijdens deze oefeningen.

Ik weet nog goed dat ik deze eerste weken compleet uitgewoond thuis kom. Maar het lichaam voelde wel steeds beter aan en de conditie wordt beter.

Elke les pakken we een andere spiergroep aan waardoor de lessen gevarieerd en uitdagend zijn en het hele lichaam wordt getraind.

Tussendoor doen we metingen om te kijken welke vooruitgang we hebben bereikt.

Omdat ik ben begonnen met hardlopen hebben we de laatste weken ook aandacht kunnen besteden aan dit onderdeel. Samen hebben we heerlijke kilometers over de Edese heide gelopen. Ons laatste loop was zelfs 10 km.

Niet te geloven welke vooruitgang ik in deze kleine periode heb kunnen doormaken. Sterker geworden door de krachttraining, fitter door de cardio en sneller geworden door de hardloopsessies.

Dank je wel Lisette.

Pricacyverklaring