Resultaten

Celest

Na een stressvolle periode had ik totaal geen energie meer. Het was zó erg, dat ik mij wel eens afvroeg of ik soms een ernstige ziekte had, of misschien een burn out of iets dergelijks. Was dit gevoel soms normaal bij het ouder worden? Maar ja, zo ‘oud’ is 40 toch niet?

Langzaam begon ik me te realiseren dat dit gebrek aan energie simpelweg veroorzaakt werd door de ongezonde leefstijl die ik ontwikkeld had tijdens de nare en drukke periode, en in de jaren daarvoor. Ik maakte lange dagen, zat veel in de auto. Ik kwam laat thuis, pakte dan wat chips en deed een pizza in de oven of haalde ergens een afhaalmaaltijd. Vaak nam ik er ook een paar wijntjes bij, dan kon ik immers nog een beetje ontspannen. Gezond koken? Daar had ik echt geen tijd voor.
Sporten? Dat was iets uit een vorig leven. De combinatie van verkeerde voeding, veel stress en totaal geen beweging had inmiddels geleid tot een fors overgewicht en vele bijhorende klachten. Om nog te zwijgen over wat voor gevolgen dit inmiddels had voor mijn eigenwaarde, mijn sociaal leven, het ondernemen van activiteiten, het ontplooien van mezelf op ander gebied…enzovoorts.

Tja, een groot probleem. Ik moest hier wel ‘iets’ aan gaan doen! Ik nam een abonnement bij een grote sportschool en ging (af en toe) fitnessen op allerlei apparaten. Ook lette ik (af en toe) op de calorieën. Een jaartje later was ik echter nog helemaal niks afgevallen, maar zelfs nog méér aangekomen. Ik kwam tot de conclusie dat ik het veel intensiever aan moest pakken wilde ik deze cirkel werkelijk gaan doorbreken. Afvallen en fit worden werden mijn prioriteit nummer 1. Ik reorganiseerde mijn werk: geen autoritten meer en minder uren. Ook zocht ik er hulp
bij; ik was me gaan realiseren dat dit inmiddels een (letterlijk!) te groot probleem was geworden om geheel in mijn uppie op te lossen. Zo kwam ik bij Lisette Steinmetz Personal Training terecht.

En nu….nu lukte het wel, en goed ook! De knop is helemaal om! Natuurlijk waren de eerste keren behoorlijk zwaar en natuurlijk moest ik flink wennen aan het trainen, het dieet en het bijhouden van alles wat je eet. Maar door er een tijd lang zo intensief mee bezig te zijn, en
begeleid te worden, kan ik nu veel makkelijker betere keuzes maken. Uiteraard blijft het weleens lastig bij allerlei gelegenheden en gebeurtenissen om heel strict te zijn met eten. Mijn stofwisseling is inmiddels echter dusdanig verbeterd en versneld, dat ik af en toe ook
wel kan zondigen zonder grote gevolgen. Het is sowieso nu veel makkelijker om de balans weer te vinden. Mijn eetpatroon en eet’gedrag’ is totaal veranderd.

Wat betreft bewegen en sporten is er binnen 4 maanden ook ongelooflijk veel veranderd. Dagelijks bewegen en actief zijn is voor mij niet alleen normaal geworden, het is ook steeds meer noodzaak. Wanneer ik een paar dagen niet beweeg voel ik me niet meer ok; ik wordt dan erg lusteloos en ik ‘mis’ iets. Naast de training bij Lisette pakte ik zelf het wandelen weer op, en inmiddels loop ik enkele keren per week 5 tot 10 km op een aardig tempo. Cardio of HIIT training doe ik ook regelmatig zelf. Twee keer per week heb ik Personal Training wat altijd een workout is voor het hele lichaam.

Lisette weet er echt héél veel vanaf, zeer professioneel, en daarbij is geen enkele training is hetzelfde. Ik heb heel veel geleerd over de juiste vorm van de oefeningen, en kan inmiddels effectief trainen, ook zonder sportschool in de buurt. Ik merk dat ik veel meer kan dan ik eerst dacht. Mentaal voel ik me ook veel beter; sterker en fitter. En gelukkig heb ik mijn energie grotendeels terug!

Ja, aan Personal Training hangt een prijskaartje. Maar ik vond het hebben van obesitas en het vooruitzicht om daaraan gerelateerde ziekten op te lopen een nog veel hogere prijs. Ook de bij overgewicht horende kwaaltjes en beperkingen….ik accepteerde het gewoon niet langer. Nu
terugkijkend weet ik ook zeker dat jarenlang ‘aanmodderen’ bij een sportschool op apparaten en af en toe een of ander frustrerend dieet volgen, voor mij niets meer had opgeleverd, waardoor mijn overgewicht hoogstwaarschijnlijk alleen maar had toegenomen.

Nu heb ik in vrij korte tijd geleerd hoe ik effectief kan bewegen en heb ik controle omtrent mijn eetgedrag. Ik wilde, ondanks dat mijn eerdere zelfstandige poging bij de sportschool niet was gelukt, dit proces toch graag zelf doen. Ik bedoel dat ik geen operaties zoals maagballon/bypass
etc wilde; ik wilde juist ook weer echt fit worden, mijn lichaam en spieren voelen en vet verbranden, zweten. Hier had ik me op ingesteld en ik wilde er ook graag voor gaan. Ik wist alleen niet hoe.

Inmiddels is het 4 maanden later en ben ik 17 kilo lichter. Ik ging van maat 54 naar maat 44, hetgeen betekende dat ik geen enkel kledingstuk uit mijn kast meer paste. Maar dit soort ‘problemen’ vind ik natuurlijk helemaal niet erg 😉 Ik ben nu halverwege mijn einddoel. En ik heb er vertrouwen in dat ik dit doel ook haal. Van alles lijkt weer mogelijk!

Lisette, super bedankt!!!

* Celeste is inmiddels 40 kg afgevallen!

Tim

Ik ben Tim, 33 jaar en werkzaam als Assistent Filiaalmanager in de detailhandel.

Sinds 3 maanden sport ik met Lisette Steinmetz als Personal Trainer en de resultaten zijn zeer
motiverend.

Ik ben op zoek gegaan naar een Personal Trainer omdat ik besefte dat ik het, in mijn eentje, niet redde
om mijn doelen te realiseren.

Na een intensieve periode met behandelingen tegen darmkanker (operatie en chemo therapie) was mijn
energie level gedaald tot onder het 0-punt. En mede door deze situatie was ik veel aangekomen.

Ik heb me zeer positief weten op te stellen en gefocust op mijn vooruitgang. Ik wilde de controle over
mijn leven en lichaam weer terugwinnen / in eigen handen hebben. Hieruit vloeiden dan ook mijn
doelstellingen: “terugwinnen” van energie en afvallen, met als gevolg dat ik zowel fysiek als mentaal
weer lekkerder in mijn vel zou zitten.

Zelfstandig was ik een heel eind gekomen, maar ik besefte dat ik wel wat extra hulp kon gebruiken.

Op een website voor Personal Trainers sprong Lisette er als snel uit door haar specialisme, opleidingen
en sportieve uiterlijk. Zodoende heb ik op korte termijn een afspraak met haar gemaakt voor een
kennismakingsgesprek.

Lisette heeft met mij een persoonlijk plan de campagne opgesteld voor het realiseren van mijn doelen.
Ze ondersteunt me zowel fysiek door me te begeleiden met sporten, als mentaal door me te begeleiden
met mijn voeding / voedingspatroon. Ze is als het ware mijn Tom-Tom.

Het is heerlijk om met Lisette te sporten, iedere PT (Personal Training) sessie doen we iets nieuws. Dit
houdt het voor mijn verrassend en uitdagend. Natuurlijk zit er continuïteit in het soort oefeningen, maar
de manier waarop of waarmee wisselt ze af. Begrijp goed dat heerlijk sporten niet betekend dat het
makkelijk gaat, maar wel dat ze me motiveert om het uiterste uit mezelf te halen: No pain, no gain.

Mijn eerste traject van 3 maanden is net afgelopen. Aangezien ik zeer gemotiveerd was, en nog steeds
ben, om mijn doelen te behalen heb ik ervoor gekozen om 3 keer per week met Lisette te trainen. Ik
wist van te voren dat dit een behoorlijke investering zou worden qua tijd, energie en financiën, MAAR
wel een investering in mezelf. Ik ben blij dat ik die stap genomen heb, want het is het zo waard om
je beter in je vel te voelen. En mijn tussenstand oftewel resultaat van het harde werk is: ik heb veel
meer energie, ben zo’n 15 kg. afgevallen en ik heb meer discipline met betrekking tot mijn voeding /
voedingspatroon.

Ellen

Na heel lang ontzettend veel gesport te hebben kwam er opeens een moment dat ik er helemaal klaar mee was. Na ongeveer een jaar niet meer gesport te hebben, vond ik het weer tijd om wat te doen. Ik koos ervoor om te gaan fitnessen. Al gauw merkte ik dat fitness alleen, voor mij niet echt motiverend was. Ik ben toen op vrijdag avond eens een bokstraining gaan volgen. Na deze eerste training merkte ik dat ik het echt leuk vond om te doen. Nu boks ik iedere week. De lol in het sporten is weer helemaal terug. Aan mijn doelen wordt op dit moment hard gewerkt. Het hoofddoel: afvallen, gaat erg goed door een op maat gemaakt fitnessprogramma en personal bokstraining van Lisette. Mijn streefgewicht komt snel dichterbij. Tijdens de personal training zorgt Lisette ervoor dat ik helemaal tot het uiterste ga! En het resultaat mag er wezen!

Bianca

Dit jaar wordt ik 50. Vorig jaar heb ik besloten dat ik op mijn vijftigste verjaardag “fitter dan ooit” wil zijn. Zoals veel vrouwen van mijn leeftijd was ik net die paar kilo te zwaar. Een buikje dat met een vest prima te verdoezelen is, maar in de zomer onder een t-shirt genadeloos aanwezig is. Billen en bovenbenen waar je broeken inmiddels net iets te strak omheen spannen. Nadat ik een artikel had gelezen in een lokaal krantje heb ik Lisette haar naam in mijn geheugen opgeslagen. In juli heb ik eindelijk de stap gezet om contact met haar op te nemen. De eerste wegingen, metingen en trainingssessies waren behoorlijk confronterend. Vetpercentages die toch echt te hoog waren en bij mij dan vooral het zeer ongezonde buikvet. Het roer moest om dat was duidelijk. Lisette heeft me enorm geholpen met voedingsadvies. Ik denk dat ik tegenwoordig aan het eind van de dag meer gegeten heb dan voorheen. Het is alleen allemaal een stuk uitgebalanceerder en vooral minder vet. Natuurlijk is het nog wel eens moeilijk en lukt het niet altijd allemaal even goed, maar gemiddeld genomen eten we een stuk gezonder. Een glaasje wijn op z’n tijd kan ik nog steeds niet weerstaan, maar er zijn ook vele stromingen die zeggen dat een glaasje wijn goed voor je is.

En dan twee keer in de week trainen. Omdat de afspraak met Lisette staat ga je. Het is ingepland, staat in de agenda, zit in je systeem. Twee keer in de week wacht er iemand op je. Wat was het afzien in het begin. Mijn lijf was er ondanks 3 a 4 keer in de week paardrijden veel slechter aan toe dan ik dacht. Soms dagenlang spierpijn. Oefeningen die spieren laten voelen op plekken waarvan je niet eens wist dat er spieren zitten. Tijdens de training staat Lisette altijd naast je. Ze moedigt me aan op een prettige rustige manier. Lisette overtuigt me steeds weer dat ik het kan. Altijd creatief in de trainingen, altijd nieuwe oefeningen en uitdagingen.

Nu bijna een half jaar later ben ik 8 kilo afgevallen. Mijn lijf is strakker, sterker en soepeler. Paardrijden gaat me ook veel gemakkelijker af. Een deel van mijn garderobe zit eindelijk weer lekker, een deel is te groot geworden. Tja jammer. Maar een goed excuus om nog eens lekker te shoppen. Ik voel me goed en ben vooral erg trots op mezelf.

Judit

In het dagelijks leven ben ik moeder van drie fantastische zoons en werk ik als commercieel manager. Nog voor de geboorte van mijn derde zoon ben ik via via in contact gekomen met Lisette. Al snel besloot ik om een traject van 3 maanden van 2 keer per week PT aan te gaan om zo snel (maar verantwoord) mogelijk van de zwangerschapskilo’s (en dat waren er ruim 20….) af te komen. Vanwege het overlijden van mijn paard had ik al ruim twee jaar niet meer gesport. Het was dus even wennen aan het idee….maar na de eerste keer Personal Training in Ede bij Lisette was ik om! Het sporten was (en is  soms best zwaar, maar het gaf een enorme kick! Ook mijn eetpatroon heb ik op advies van Lisette drastisch aangepast. Dus toen ik na drie maanden mijn streefgewicht had behaald, mijn vetpercentage enorm  was gedaald én mijn spiermassa was toegenomen, hoefde ik niet lang na te denken om er nog een traject Personal Training van drie maanden aan vast te plakken. Dit traject is vooral gericht op het vergroten van mijn spiermassa om zo nog sterker en fitter te worden. Over een paar weken eindigt dit traject en de tussentijdse metingen laten al mooie resultaten zien. Binnenkort moet ik het dus zonder het continue toeziend oog van Lisette doen, maar ik heb inmiddels zoveel geleerd en ben ik zo gemotiveerd dat dat helemaal goed gaat komen!

Danielle

Bij mij kun je niet echt over een sportverleden praten. Ach ik heb altijd wel wat gedaan, maar intensief eigenlijk niet. Na 3 jaar echt helemaal niets te hebben gedaan ben ik in contact gekomen met Lisette Steinmetz. Een personal trainer, dat leek mij wel wat. Lisette heeft mij uiteindelijk 6 weken lang 2 keer in de week begeleid. Zwoegen, zweten en resultaat behalen. Grenzen over en vooral ook met mezelf in gevecht. Leren over voeding en doornemen van de behaalde resultaten. De ene keer goed resultaat wat enorm motiveert en een volgende meting weer even een terugslag. De combinatie van goed trainen en goede voeding geeft een goed resultaat. En juist bij de voeding zit mijn valkuil en tevens mijn uitdaging. Door de begeleiding van Lisette ben ik het sporten wel gaan waarderen en ben ik bewuster bezig met voeding. Inmiddels is de PT afgelopen en moet ik het weer helemaal zelf doen. Dat is wel even wennen en ik mis Lisette die me dan altijd net iets verder over mijn grenzen liet gaan. Ik kan het echt iedereen aanraden. Het is een investering, maar wel een investering in jezelf. En wat is er nou belangrijker? Je hebt maar 1 lijf en daar ben ik zuinig op!!!

Pricacyverklaring